Food Records

Hier een verzoekje: ik had het laatst met iemand over frikandellen, en toen kwamen we op het wereldrecord frikandellen eten. Ik denk zelf dat ik na 3 niet meer kan, maar dat het record echt heel hoog zal liggen. Na een kleine discussie haalden we internet erbij en het verbaasde me écht: het wereldkampioenschap frikandellen eten in 2017 leverde de winnaar na 23 frikandellen binnen een half uur een dikke vette prijs op. De Belg won onder andere 150 euro aan tattoo tegoed en een tray Monster Energy. #heftig. In 2015 won een Nederlander het kampioenschap met 25 frikandellen binnen een half uur. 

 

Na veel 'omg', 'iel' en 'dat lijkt me smerig', kreeg ik het verzoekje om eens een blog te schrijven over rare food records. Check het hieronder!

Zelf word ik lichtelijk misselijk bij het lezen van het frikandellen record, maar ik snap dat het leuk is om mee te doen aan een eetwedstrijd, omdat je iets doet waar je goed in bent. Of je kan goed tegen je verlies, want maar 1 iemand kan winnen. En dat is meestal van tevoren al wel duidelijk. Maar goed, hier een lijstje van de food records die mij aanspreken:

 

 • Het wereldrecord appelmoes eten in 1 minuut staat op 1,163 kilogram, behaald door de Duitse Andre Ortolf. Gevestigd in oktober 2016. Het lijkt me nog niet eens zoveel, 1,1 kilogram. En het is ook best makkelijk naar binnen te werken, omdat het zo vloeibaar is. Wie is in voor een record?
 • Het record meeste Domino's pizza's maken staat op naam van Brian Edler in Ohio, Amerika. Hij maakte 215 pizza's in 1 uur, waarvan de jury er 206 goedkeurde. De pizza's moesten volgens de regels een diameter hebben van 30 centimeter, 127 tot 170 gram saus bevatten en 226 tot 283 gram kaas. Het record is gevestigd in december 2010.
 • Ik heb gezocht op het record 'meeste pindakaas gegeten in 1 minuut', maar daar is nog geen recordhouder voor. Lijkt me ook wel lastig, zo plakkerig. Doet me denken aan Rapper Sjors. 
 • Een record wat mijn autistische trekjes ultiem vervult, is het record van het snelst een zak van 500 gram gekleurde M&M's sorteren. Lijkt me heer-lijk om te zien. Het record staat op naam van Stephen Kish uit Londen, op 21 januari 2016. Hij deed er 2 minuten en 12 seconden over. Lijkt mij iets aan de lange tijd, maar ik heb het natuurlijk nog nooit zelf geprobeerd. 
 • De prijs voor de meeste ijsbollen op 1 hoorntje gaat naar de Italiaan (hoe kan het ook anders) Dimitri Panciera. Hij heeft 121 bolletjes ijs op een horentje gekregen. Op 20 september 2015 vastgelegd. Hier een foto van de beste man (ja hij is het echt): 

Bron: Guinness World Records

Even een paar Nederlandse recordhouders:

 • De grootste stroopwafel van de wereld. De wafel weegt 50 kilogram en het record is gevestigd in Gouda. De diameter van de wafel is 2,47 meter. Groter dan een deur! Het record staat op naam van de Stichting Gouda Oogst, op 29 juni 2013. Ik denk niet dat andere landen weten wat een stroopwafel is, dus het record is voorlopig nog wel veilig in Nederland.
 • De grootste zak met koekjes (hoe komen ze erop) weegt 3200 kg. 19 november 2005 was de dag dat de zak gewogen werd, in Veenendaal. 
 • Marinus van Doorn is trotse eigenaar van het record meeste flesopeners verzamelen. Hij heeft er volgens het Guinness World Records op 2 november 2011 33492! Hij woont in het Brabantse Veghel. Ik durf te wedden dat hij er nu wel een paar duizend meer heeft. Bizarre manier om je geld uit te geven...
 • Hier een record die een bekende Nederlander heeft gehaald: op de set van programma "Echt Waar?!". Tijl Beckhand (die grappige) heeft in 30 seconden 70 eieren met zijn hoofd verpletterd, op 8 juni 2011. 
 • Het grootste Raket ijsje is in augustus 1997 gemaakt door Jan van den Berg, in de OLA fabriek in Hellendoorn. Het ijsje woog 9081 kg en was 6,5 meter hoog. Hoeveel mensen zijn er wel niet voor nodig om deze op te krijgen!
 • Iets over mijn favoriete onderwerp chips: Thijs Versloot is recordhouder meeste Pringles chips tussen zijn tanden houden. Het record staat op 34 en is gevestigd op 22 juni 2005. Dan heb je echt wel een redelijk grote mond. Comment als je dit thuis nadoet! Of mail me een foto: wiek-allesovereten@hotmail.com
 • Geheel toepasselijk voor hun bedrijf: Van Dobben heeft het record van grootste kroket op zijn bedrijfsnaam staan. De kroket is gemaakt op 27 oktober 2007 en weegt 225,8 kilogram. De kroket tikte bijna de 1,5 meter aan: namelijk 143 centimeter. Tof!
 • Echt iets schattigs, een record behaald door kinderen: een pinda ketting van 566 meter. Meer dan 200 kindjes werkten 2 uur aan de ketting. Hoe cute als je hun blije gezichtjes erbij denkt. Behaald op 8 februari 2017 in Delft. 
 • Last but not least: de grootste kerststol van de hele wereld is gemaakt door de Lidl. De stol is 72 meter lang en is in zijn geheel gebakken (HOE DAN??). Dit feestelijke feit werd vastgelegd op 10 december 2010. 

 

Grappig: tijdens het zoeken in de Guinness World Records database, kwam ik onder het zoekwoord "Netherlands" echt superveel schaats, hockey en dart records tegen. Ook kwamen dingen voor als de langste gemiddelde man, de grootste collectie horloges, het grootste bordspel en de grootste muziek quiz. 

 

De gegevens die ik heb verzameld zeggen up to date te zijn, maar de records kunnen natuurlijk ondertussen al verbeterd zijn! Denk je dat dat het geval is bij een van deze records, dan kun je natuurlijk altijd een berichtje achterlaten. 

 

Oh en vergeet niet de het Pringles record na te doen en me een foto te mailen! 

Bron: RTL Nieuws

Hier een kiekje van de grootste stroopwafel van Nederland!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0