Hartige wentelteefjes met Pizza Quick

Deze iets warmere maar toch wel koude week kun je wel iets warms gebruiken bij het ontbijt! Ik heb het niet over een kopje thee of koffie, maar over wentelteefjes! Een typisch winters ontbijtje. Het is nu niet helemaal winter meer, maar nog steeds erg koud en regenachtig. En aangezien ik van hartig hou, heb ik er lekker een hartige variant van gemaakt, met Pizza Quick van Remia!

Recept voor 2 personen:
- 6 sneetjes (oud) brood - 2 eieren - 100 ml melk - Tosti Quick - geraspte kaas - boter - halve theelepel paprikapoeder - snuf gedroogde basilicum (of oregano) - peper en zout - 

 

Klop twee eieren los met melk, paprika poeder, gedroogde basilicum en peper en zout in een diep bord of tupperware bakje. Verwarm een klont boter in de koekenpan op middel hoog vuur. Wees ruim met de boter, want je hebt redelijk veel nodig. Dip een boterham in het mengsel en keer hem om, zodat beide helften onder het mengsel zitten. Leg de boterham in de pan en strooi er gelijk kaas overheen, zodat de kaas al een beetje gesmolten is als het tijd is om de wentelteef om te keren. Dit zal na ongeveer 2 minuutjes zijn. Check regelmatig hoe het ervoor staat met het bakken, want de wentelteef verbrandt snel. Als je hem hebt omgedraaid, moet je de pan even een tijdje in beweging houden, anders plakt de kaas zo aan de pan vast. Als beide kanten van de wentelteef mooi bruin zijn geworden is hij klaar! 

 

En dan begint het leukste gedeelte: smeren met eten! Tosti Quick is te smeren in elk leuk vormpje wat je kan bedenken. Ik ben niet zo'n talent en kwam niet verder dan een hartje, maar wie weet ben jij wel een real food artist en tover je een wentelteefje om in iets bijzonders! Dat is nog eens een vrolijke start van je ochtend. ;)

 

Dit recept is ook prima voor je eentje te maken. Gebruik dan gewoon 1 ei en 50 ml melk. Voor 2 is het echter wel makkelijker. En ik weet zeker dat je goede karma (en veel liefde) verdient als je wentelteefjes voor iemand anders maakt! 

 

Tip! Eet je wentelteefje gelijk op als ie uit de pan komt, in plaats van dat je eerst alles bakt en dan pas opeet. Warm zijn ze het lekkerst. 

 

 

Tip! Voor extra hartigheid kun je nog ham, spek of chorizo meebakken!

 

Laat je een reactie achter? :)

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Liset (dinsdag, 28 februari 2017 16:16)

    Lijkt me super lekker! Maak je het een keer voor me? �

  • #2

    Wiek (dinsdag, 28 februari 2017 16:21)

    We houden snel een huisontbijtje!