Kip kerrie

Wie kun je nou niet blij maken met kipkerrie? Kruidige kip met ananas, want ananas bij het avondeten is écht een goed plan! Dit maaltje is zelfs voor de grootste kook-kluns geen probleem, en binnen 20 minuutjes staat er iets op tafel om U tegen te zeggen. Wie ga jij blij maken met dit gerecht?

 

 

Voor 2 personen: - 150 gram rijst - 200 gram kip - 100 gram sperziebonen - 200 gram champignons - klein blikje ananasstukjes - 1 ui - eetlepel kerriepoeder - klein pakje crème fraîche - peper en zout - olie -  

 

Zet twee kleine pannen met water op. 1 voor de rijst en 1 voor de sperzieboontjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zilvervliesrijst gebruikt, dus deze moest een tijdje koken. Dop de sperzieboontjes, halveer ze en kook ze met wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als ze klaar zijn kun je ze apart zetten, ze worden op het laatst aan de kipkerrie toegevoegd. Snij de kip in kleine stukjes en marineer deze eventjes in de kerriepoeder en een eetlepel olie. Snipper vervolgens een ui en fruit deze in olie. Snij de champignons in kwartjes en voeg deze toe. Na een paar minuutjes de kip toevoegen en deze gaar bakken. Hou het vuur hoog, en blijf husselen, zodat alles een mooi krokant laagje krijgt maar niet aanbrandt. Zorg dat je de rijst goed in de gaten houdt. Voeg peper en zout toe naar smaak en de ananas. Bak een minuutje mee en voeg de crème fraîche toe. Als deze begint te pruttelen is het klaar! Je kunt altijd nog extra kerriepoeder toevoegen. 

 

Begin met een flinke schep rijst op het bord, met daaroverheen twee scheppen kipkerrie. On top wat boontjes. Nu ik dit schrijf besef ik dat knapperige uitjes ook geweldig waren geweest bij dit gerecht... Jammer voor mij, maar tip voor jou!

 

TIP: lekker met naanbrood! 

 

Wat vind je van dit recept? Leuk, niet leuk, lekker of niet lekker? Laat het weten! Tips? Kom maar door :)

Commentaar schrijven

Commentaren: 0