GETEST: Restaurant Tortillas in Tilburg

Op de warmste dag van 2017 tot nu toe, 16 maart, hadden mijn friends en ik het geniale idee om eens uit eten te gaan. Nee we hadden het eigenlijk vorige week al bedacht, maar we plakten er mooi een paar uurtjes terrassen vóór en áchter. In Tilburg én Breda welteverstaan. 

 

Via SocialDeal zijn we bij restaurant Tortillas gekomen in Tilburg. Voor 13,25 pp konden we een driegangenmenu kiezen, vrij van de kaart! Vet nieuwschierig en een beetje vrolijk van de biertjes die we net gedronken hadden gingen we het restaurant binnen...

Deze foto van het restaurant vond ik op internet. Niet zelf gemaakt dus. Gister stonden er nog leuke tafeltjes en parasols buiten, echt gezellig!

Ik vind een kleine kaart altijd een voordeel. Als er drieduizend dingen zijn om uit te kiezen is dat niet alleen voor jezelf moeilijk, maar ook moeilijk voor de chef? Ik heb altijd gevoel dat de chef meer gespecialiseerd is in de gerechten op een kleine kaart. Tortilla's heeft ongeveer 8 dingen te kiezen als voor, 10 als hoofd en 8 als nagerecht, dus dat was top. 

 

Ik koos als voorgerecht een maiskolf, want dat is echt een van mijn favoriete dingen op de hele wereld. Lieke had Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus en Donna en Charlotte kozen voor nacho's, die ze deelden met zijn tweeën. Ik was echt happy met mijn maiskolf, en Lieke met haar gehaktballetjes. Toen ik lekker liep te knagen aan mijn maiskolf, kwamen Donna en Charlotte erachter dat de nacho's toch wel érg pittig waren! Dat was wel een tegenvaller. Meevaller was dat het eten echt snel geserveerd werd. 

 

Als hoofdgerecht koos ik voor flautas (je zegt het zoals je het schrijft), een gebakken opgerolde wrap met kip, salsa, zure room en guacamole. En gele rijst. Lieke koos hier ook voor. Donna had spare-ribs met friet en Charlotte burrito's met pikante kip (hoe pikant is pikant??). Mijn flautas was echt delicious. Al was het moeilijk te achterhalen wat er allemaal in zat. De kip kon je zo uit elkaar trekken, zo mals. De gele rijst was een goede toevoeging, maar de salsa was echt way to pittig! Zelfs in combinatie met de zure room was die niet te eten. Dat vond ik erg jammer. Ik ben echter wel een beetje een miepje, want Lieke had er geen problemen mee. 

 

De burrito's waren erg groot en goedgevuld. Echt waar voor je geld. De pikante kip bleek goed te doen te zijn, maar de salsa was écht te heet. Donna genoot van haar super gare spareribs, lekker gekruid en goed vlees. En hierbij willen we de frietjes aanbevelen, in tijden niet zulke lekkere frietjes geproefd!

 

Iets wat we erg jammer vonden is het bestek. Kleine vorken en botte messen. Als je een tortilla doormidden wilt snijden en wilt zorgen dat alles op je vork terechtkomt, heb je toch echt scherpe messen en grote vorken nodig. Want je wilt niet één stukje kip met wat tortilla eten, je wilt graag wat kip, rijst, room, guacamole en tortilla tegelijk, want dat is de bedoeling toch? Minpuntje dus.

 

Het toetje was voor 3/4 van ons geweldig. Donna koos Churro's (want wanneer eet je nou eigenlijk Churro's?), Lieke en ik kozen een sundae met vanille ijs, verse aardbeien, aardbeien saus en slagroom. Charlotte koos voor brownies met vers fruit, want, ik citeer: "Ik twijfel tussen een sundae en brownies, maar ik kies brownies want ik heb echt zin in vers fruit". Die zin werd dus flink de grond in geboord met een antiklimax, want er zat welgeteld 1 schijfje sinaasappel bij de brownies. 1. schijfje. Wát een teleurstelling. Zo jammer! Gelukkig waren de brownies verder wel hemels, dus ze ging toch wel met een goed gevoel weg. De rest van de deserts waren fantastisch, dus dat was top!

 

Uiteindelijk hebben we voor gemiddeld 17,85 pp een driegangenmenu gehad plus een drankje. Hoe goedkoop is dat? We hebben er drie uur gezeten, en de volle drie uur goede service gehad (leuke jongens van de bediening). Thanks SocialDeal voor de goede deal en Tortillas voor de leuke avond!

Mijn hoofdgerecht: Flautas! 

Brownies met vers fruit. Oeps!

Feel free to comment! En volg me op Instagram: wiekeklkoerkamp en op Facebook: Wiek

Commentaar schrijven

Commentaren: 0