Carprese kip

Wauwie wat ik net toch heb gegeten! Kip uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto. Juicy, mals en kruidig. Klik snel door naar het recept!

Dit kippie recept vond ik onlangs op Facebook, en je weet, wat op Facebook staat, willen mensen uitproberen. Ik ook dus. Het is een makkelijk recept voor 1 persoon, en je kunt zelf precies bepalen hoeveel je wilt. Wil je veel? Neem dan een grote kipfilet. Wil je weinig? Neem dan een kleine kipfilet. Ik heb gekozen voor een kleine, want ik ga zo de Basic Fit maar weer eens opzoeken. (JEEJ)

 

Ingrediënten voor 1 persoon: - 1 kipfilet - 1 tomaat - 1 bol mozzarella - 3 eetlepels pastasaus - 1 eetlepel pesto - 75 gram pasta - peper - zout - olijfolie - 

 

En btw, het is echt helemaal okee om eens een hele bol mozzarella voor jezelf te hebben. 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de kipfilet met een mesje schoon en snij inkepingen in de breedte, op de bovenkant van de filet. Snij zo ver door dat het mes net niet de snijplank raakt. Snij een bol mozzarella in plakjes en de tomaat in halve plakjes. Halve maantjes dus. Stop een plakje tomaat en een plakje mozzarella in elke inkeping. Niet alle mozzarella en tomaat hoeven gebruikt te worden! Die kun je later nog in de ovenschaal doen.Besmeer de mozzarella met pesto. Wees niet te zuinig, er moet genoeg smaak in zitten! Bestrooi de kip met peper en zout. 

 

 

Snij de tomaat die je over hebt in kleine blokjes en doe die in een ovenschaal. Schep hier de pastasaus bij en roer door elkaar. Leg de kip voorzichtig op de pastasaus. Besprenkel nog een beetje met olijfolie. Voeg de overige stukjes mozzarella toe en gaar de kip in ongeveer 20 minuutjes in de oven. Denk je een dunne kipfilet te hebben, doe dan een paar minuutjes minder. Denk je een dikke kipfilet te hebben, doe dan een paar minuutjes meer. 

 

Als de kip aan het garen is kook je de pasta. Begin niet gelijk met het koken van de pasta als je de kip in de oven hebt gedaan, want anders zit je straks met koude pasta. Kom je niet helemaal uit met de tijd, is het niet erg als de kip iets eerder klaar is. Je kunt hem dan gewoon warm houden in de oven op 100 graden. 

 

Pak een lekker diep pasta bord en giet de pasta erin. Leg met behulp van een grote lepel de kip op de pasta en giet de saus eroverheen. 

 

Eet smakelijk, ik weet dat je het lekker gaat vinden :)

Commentaar schrijven

Commentaren: 0