Zomerse ei-salade

Lekker uitslapen op zondagochtend en wakker worden met de gedachte dat je echt een lekker ontbijtje hebt verdiend. Maak ik regelmatig mee ;) Maar wat maak je dan? Geen zin om een half uur in de keuken te staan? Probeer dan eens deze eiersalade, op jouw favoriete broodjes! 

Als je een beetje goed timet, dan kun je binnen een kwartiertje dit heerlijke ontbijtje op tafel krijgen!

 

Ingrediënten: - 4 eieren - 1 blikje tonijn op waterbasis - 3 augurken - 3 eetlepels yoghurt - 1 eetlepel mayonaise - 1 stengel lente ui - peper - zout - je favoriete broodjes -

 

Zet de oven aan en bak de broodjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard, ik heb ze 4,5 minuut laten koken. Je kunt wat meer eieren koken, als je de salade iets dikker wilt hebben. 

 

Werk ondertussen aan de basis van de salade. Doe de yoghurt, mayonaise en tonijn in een kommetje en roer door elkaar. Snij de augurken in stukjes en voeg die toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Snij de lente ui in kleine stukjes en voeg toe. Je hoeft niet alles tegelijk toe te voegen, proef steeds een beetje. Lente ui kan namelijk snel overheersen. Als de eieren klaar zijn snij je ze in grove stukken en voeg je ze ook toe. Proef de salade. Wat mist er? Wat kan er nog bij? 

 

Het is maar net wat je in huis hebt. Stukjes paprika, kerriepoeder, rode ui, kan er allemaal bij. Maak hem alleen niet te complex. 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0