Wraps zonder pakje maar met chips

Weet je wat nog makkelijker is dan naar de winkel lopen/fietsen/rijden en een kruidenzakje kopenl? Aan de slag met kruiden die al in je keukenkastje staan! Check hier het recept voor wraps zonder pakje, maar met chips ;)

Chips is echt een van mijn favoriete dingen op de hele wereld. Mijn roomie en ik aten het tijdens het maken van de wraps en een geniaal idee ontstond: 

 

Ingrediënten voor 2 personen: 4 volkorenwraps - 250 gram gehakt - 1 blikje maïs - 3 tomaten -  1 paprika - 1 kleine ui - 1 avocado  - eetlepel paprika poeder - theelepel komijn poeder - theelepel uipoeder - theelepel knoflookpoeder - theelepel chili poeder - peper - zout - theelepel bloem - beetje strooikaas - en last but not least: zak met nacho cheese tortilla chips! -

 

Snij de paprika in kleine stukjes. Rul het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Laat de paprika en de ui meebakken. Maak ondertussen in een schaaltje de taco kruiden: meng paprika poeder, komijn poeder, uipoeder, knoflookpoeder en chilipoeder door elkaar. Voeg hier ook nog een beetje zout en peper aan toe. Als het gehakt rul is voeg je de kruiden toe, samen met 100 ml water. Maak er een sausje van door in een beker een theelepel bloem met een klein beetje water te mengen tot een papje en dit toe te voegen aan het gehakt. Je ziet vanzelf dat de saus dikker wordt. Vind je het nog te dun? Maak dan nog wat bloem met water. De reden dat je bloem eerst mengt, is dat je anders klontjes krijgt, en dat wil je natuurlijk niet. 

 

Voeg de maïs toe en laat het nog eventjes sudderen. Voor de guacamole prak je het vruchtvlees van de avocado samen met wat peper, zout en paprikapoeder. Je kunt er ook tomaat doorheen doen als je wilt. 

 

Verwarm de wraps 10 seconden in de magnetron. Time to build! Schep een lading gehaktmengsel in een streep over het midden van de tortilla. Hieroverheen strooi je wat kaas. Twee bergjes guacamole en tot slot de tortilla chips! 

 

Hoe eet jij het liefst mexicaans? Wraps, burritos, tacos of nachos?

Commentaar schrijven

Commentaren: 0