Gevulde croissants

Oke, ze zien er misschien niet zo lekker uit als ik had gehoopt, maar ze smaken 100 keer beter! Deze gevulde croissants met pesto, kip, Tosti Quick, kaas en Nutella!

Dit perfecte zondagochtend ontbijtje maak je super snel. En omdat het zaterdag is, kun je nu nog snel naar de winkel rennen om de ingrediënten te halen (mijn supermarkt is niet op zondag open, dislike). 

 

Ingrediënten voor 6 croissants: - zo'n do it yourself croissant kit met 6 croissants uit de koeling, zo'n rol - kaas - pesto - kipfilet 2 plakjes - Tosti Quick - Nutella - 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakplaat en leg er wat bakpapier overheen. Maak de rol los. Voel me echt net een kind als ik hem losmaak, want word zo vrolijk van dat plopje die je hoort als de rol los schiet! ... En door... Rol het croissant deeg uit over de bakplaat en snijd de driehoekjes los. Smeer pesto over de lengte tegenover de punt. Ik heb ongeveer een theelepel gedaan, maar het is maar wat je lekker vindt natuurlijk. Leg hier overheen een plak kipfilet, en hier overheen drie plakjes kaas. Rol hem op zoals beschreven op de verpakking en maak precies nog zo een. 

 

Voor de kaas met Tosti Quick doe je eigenlijk precies hetzelfde theelepel Tosti Quick met drie plakjes kaas. Maak hier ook twee croissants van. Ten slotte maak je ook nog twee Nutella croissants. Hiervoor hoef je alleen maar een flinke klodder Nutella over de lengte tegenover de punt uit te smeren, lekker makkelijk. 

 

Bak ze in ongeveer 15 minuten af, maar blijf er wel bij staan, want het kan ineens heel hard gaan. 

 

Als je zo'n houten snijplank hebt, serveer hem dan daarop, want dat ziet er nét wat mooier uit, aangezien deze beauty's vooral een mooi innerlijk hebben ;). En OJA, een lading geraspte kaas eroverheen doet ook wonderen. 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Irene (zaterdag, 08 april 2017 17:23)

    Iedere keer weer een feestje om jou baksels te mogen proeven!