Nasi met kip maar extra veggies

Afgelopen dinsdag kwam mijn lieve vriendinnetje uit Deventer eten, dus tijd voor iets lekkers! We hadden zin in kip en sate, dus nasi was perfect! Lekker gepimpt met extra groenten en gefrituurde uitjes. En kroepoek!

You need voor 2 personen: 1 kipfilet - 1 pak gemixte nasi groenten - 1 pakje Conimex boemboe voor nasi - 1 paprika - 1 ui - kopje rijst - flinke zak kroepoek bali - 150 ml water - paprika poeder - ketjap - saté saus-  peper - zout -

 

We hebben gekozen voor extra groenten want ja bijna zomer!
Snij de kipfilet in stukjes. Laat deze even marineren in peper, zout, paprika poeder en ketjap. Zet een pan op met water en breng deze aan de kook. Bak de kip in de pan, ongeveer 3 minuten. Snij ondertussen de ui en de paprika in grove stukken. Deze mag je best terugvinden in de nasi! Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de kip bijna gaar is kun je de groente toevoegen. Ik zou eerst de ui een minuutje laten meebakken en dan de rest erbij doen. Bak de groenten op hoog vuur aan. Als ze wat zachter zijn kun je de boemboe toevoegen. Ik heb deze in 150 ml water opgelost. Tijdens het wachten kun je natuurlijk alvast lekker wat kroepoek eten. Laat het kip-groente mengsel pruttelen.

 

Als je denkt dat de rijst bijna gaar is, kun je vast de saté saus opwarmen.  Zelf saté saus maken kan ook, en is misschien wel lekkerder, maar wij kozen voor gemak dus voor kant en klare saus. Giet de rijst af en roer deze goed door de groenten en kip. Nasi is klaar! 

 

Voor een extra mooie aantrekkelijke berg nasi schep je een paar flinke opscheplepels op een diep bord, in een mooi torentje, flats saté saus eroverheen, daarover de gefrituurde uitjes gestrooid. Kroepoek on the side en genieten maar!

 

Gebruiken jullie ook altijd kroepoek als lepel? Hands up! 

 

 

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0