Droomcombi: Zalm met tzatziki

Deze lunch is echt heel heel heel lekker! Ik at hem vorige week met mijn roomie en we hebben genoten! Super makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een keertje wat anders dan een hamburger van 10 euro eten bij een lunchtent. Deze zalmburger voor minder dan 3 euro pp maak je helemaal zelf!

Wat heb je nodig: 2 zalmfilets uit de diepvries - 2 Italiaanse bollen - 1 komkommer - tzatziki dip  (ligt bij de kruidenkaas) - peper - zout - 

 

 

Koop de Italiaanse bollen lekker van de bakkersafdeling van je supermarkt, want daar vind ik ze het best. Kies de meest bruine, want van die pipse bollen worden we echt niet blij. Het is chill als je ze thuis nog even een paar minuutjes in de oven opwarmt, want warm = beter!

 

Ik heb de goedkoopste zalmfilets gekocht uit de diepvries. Ik vind het zo onzin om dure zalmfilets uit de koeling te kopen. Ze zijn dan wel verser en misschien een klein beetje lekkerder, maar deze kunnen er ook prima mee door! Ik vind de hoge prijs het niet waard. En deze zien er ook gewoon goed uit. En deze zijn ook gevangen volgens speciale visserijregels. Dus no worries!

 

Kruid de zalmfilets met peper en zout en gaar ze in de koekenpan met wat olie of boter. Je mag natuurlijk nog meer kruiden toevoegen! Zoals knoflookpoeder of dille. Je kunt precies in de gaten houden of ze gaar zijn, door de zijkanten te beoordelen. En zalm hoeft niet perse helemaal gaar te zijn. Tijdens het garen van de zalm kun je de broodjes gaan bouwen! 

 

Pak een kaasschaaf en snij dikke plakken over de lengte van de komkommer. De komkommer mag op! Smeer met een mes een dikke laag tzatziki op de onderste helften van de bollen. Leg hier twee dikke plakken komkommer op. Vouw ze een beetje op, want dat ziet er fancy uit. Hier komen vervolgens de zalmfilet op. Besmeer de zalmfilet weer met tzatziki saus. Moeilijk woord trouwens om de hele tijd te typen: tzatziki. Hierop weer  twee dikke plakken komkommer, opgevouwen. Bovenste helften erop en klaar! Smullen (smeren) maar! Je bord blijft niet schoon en servetjes zijn nodig, maar je hebt in tijden vast niet zo'n lekkere lunch gehad! 

 

 Tips of andere dingen die je kwijt wil? Kom maar op :)

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0